У Житомирі працівникам сфери обслуговування та громадського харчування розповіли про вимоги законодавства з питань охорони праці

20 жовтня 2023

Кожен працівник має знати та дотримуватися правил техніки безпеки, використовувати захисні засоби, проходити обов’язкові медичні огляди, а також отримувати необхідну інформацію про небезпеку, яка пов’язана з їх роботою.

Саме на цьому наголосив інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці працівникам сфери обслуговування та громадського харчування.

Фахівець зазначив, що під час укладання трудового договору роботодавець повинен проінформувати працівника під розписку про:

– умови праці та наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я;

– права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.

Акцентував увагу, що усі працівники згідно із законом підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Більше відповідей на питання щодо охорони праці на підприємстві можна знайти на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/.