Як уникнути виробничого травматизму дізналися працівники харчопереробного підприємства на Вінниччині
03 травня 2024Фахівець Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проконсультував працівників одного з вінницьких підприємств харчової промисловості щодо безпечної експлуатації технологічного устаткування.
Посадовець наголосив, що безпека виробничих процесів забезпечується додержанням вимог безпеки усіма працівниками підприємства та застосуванням технічно справного обладнання.
Крім цього, для безпечного виконання робіт працівники мають проходити навчання та інструктаж з питань охорони праці. Акцентовано на забезпеченні працівників підприємства засобами індивідуального захисту та спецодягом.
З метою недопущення випадків прихованого травматизму роботодавець має вчасно повідомляти відповідні органи про нещасний випадок або гостре професійне захворювання.
Також посадовець розповів про можливість впровадження політики та програми психосоціальної підтримки на робочому місці задля збереження ментального здоров’я працівників.
