Як працювати безпечно більше дізналися працівники підприємства харчової галузі Хмельниччини

05 Листопада 2025

Захистити себе – означає не лише забезпечити  продуктивну і якісну працю, а й  зберегти здоров’я і життя! На цьому наголосила  фахівець Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці  під час надання технічних консультацій з безпеки праці працівникам  одного з підприємств  харчової промисловості Хмельниччини.
Основна увага учасників заходу була  зосереджена на удосконаленні  роботи системи управління охороною праці,   запобіганні нещасним випадкам та усунення загроз здоров’ю працівників. Посадовець зазначила, що  зменшення рівня виробничого травматизму можна досягнути через створення безпечних та здорових умов праці. Для цього слід провести  оцінювання ризиків, забезпечити персонал засобами індивідуального захисту та спецодягом, провести інструктажі технічного обслуговування обладнання, тощо.

Крім цього детально обговорили особливості проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці в АПК,  проходження медоглядів, запровадження  психосоціальної підтримки на робочому місці

Детальніше– на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua