Хмельниччина: працівникам підприємства харчової промисловості рекомендували дотримуватися вимог безпеки при експлуатації обладнання
23 грудня 2022Фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели практичний семінар для інженерно-технічних працівників підприємства харчової промисловості стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання.
Безпосередньо на робочих місцях з працівниками обговорили питання стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації парових та водогрійних котлів, трубопроводів пари та гарячої води, а також систем газопостачання.
Акцентували на вимогах безпеки під час експлуатації інструментів та пристроїв, виконанні вантажно-розвантажувальних робіт, безпечної експлуатації електроустановок напругою до та понад 1000В.

Інспектори роз’яснили основні аспекти атестації обслуговуючого персоналу, оформлення нарядів-допусків, процедури отримання документів дозвільного характеру в умовах війни.
Особливу увагу приділили алгоритму дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску обладнання у випадках аварійного відключення джерела енергії.
За результатами семінару працівникам рекомендували здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробництві.
Більше про безпеку праці на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/index.php