У Хмельницькому працівникам харчової промисловості наголошено на вимогах безпечної праці
29 грудня 2022
Для сучасного виробництва характерні швидка зміна технологій, оновлення обладнання, впровадження нових процесів і матеріалів, зокрема у харчовій промисловості, що зумовлює ризики травмувань працівників під час виконання робіт.
Тому, задля попередження виробничого травматизму фахівцями Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проведено семінар щодо дотримання вимог безпеки у харчовій промисловості, а саме під час виробництва хліба та хлібобулочних виробів.
В ході заходу роз’яснено вимоги безпеки під час виконання робіт з використанням технологічного устатковання та вантажопідіймальних механізмів.
Обговорено послідовність дій обслуговуючого персоналу у разі застосування підприємством аварійних джерел живлення та вимоги щодо безпечної експлуатації автономних джерел живлення.
Наголошено, що безпека виробничих процесів забезпечується, передусім, додержанням вимог безпеки усіма працівниками підприємства та застосування технічно справного обладнання та устаткування. А також, шляхом допуску до роботи працівників, які пройшли навчання, інструктаж з питань охорони праці.
Працівникам рекомендовано особливу увагу приділяти службі охорони праці підприємства, а саме проведенню всіх необхідних інструктажів, організації навчання безпечним методам і прийомам виконання робіт, наданню першої допомоги потерпілим.
