Хмельниччина: працівникам харчової промисловості – про вимоги безпеки під час експлуатації обладнання, що працює під тиском

15 лютого 2023

З метою попередження виробничого травматизму під час експлуатації обладнання, що працює під тиском посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління надали технічну консультацію на робочому місці працівникам харчової галузі.

З присутніми обговорили вимоги Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском та деталізували окремі положення.

Посадовці акцентували увагу на тому, що роботодавець, який має намір виконувати роботи з підвищеною небезпекою, повинен забезпечити утримання обладнання у справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації належного технічного обслуговування.

Роз’яснили процедуру реєстрації в електронному вигляді документів дозвільного характеру в умовах війни.

Крім того, фахівці наголосили на перевагах задекларованої праці для кожного офіційно працевлаштованих працівників.

Окремо, обговорили алгоритм дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, технологічного устаткування, а також неприпустимість використання саморобних обігрівачів.

За результатами проведеного заходу керівникам рекомендовано:

–          впроваджувати ризико-орієнтований підхід до системи управління охороною праці;

–          вживати заходи щодо профілактики виробничого травматизму;

–          здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробництві.