На Житомирщині працівникам галузі організації харчування роз’яснено вимоги безпеки при експлуатації торгово-технологічного обладнання

22 березня 2023

З точки зору охорони праці основними вимогами до технологічного обладнання є безпечність для здоров’я і життя людей, надійність і зручність під час експлуатації. В свою чергу працівники повинні дотримуватися вимог безпеки, щоб уникнути травмувань під час виконання робіт.

Тому, посадовці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці, щодо вимог безпеки при експлуатації торгово-технологічного обладнання проконсультували працівників ТОВ “КОН БРІО”

Інспектори наголосили, що під час експлуатації все технологічне устаткування має утримуватися у справному стані й використовуватися лише за призначенням.

До виконання зазначених робіт допускаються особи, які:

–         досягли 18 років;

–         пройшли в установленому порядку медичний огляд, навчання, інструктаж і перевірку знань з охорони праці;

–         забезпечені засобами індивідуального захисту.

Фахівці роз’яснили працівникам послідовність дій у разі застосування підприємством аварійних джерел живлення та вимоги щодо безпечної експлуатації автономних джерел живлення.

Підкреслили важливість офіційного працевлаштування працівників, адже тільки задекларованим працівникам гарантовані здорові та безпечні умови праці.

Крім того, присутніх поінформували про можливість отримання консультацій та відповідей на актуальні питання на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/index.php .