Хмельниччина: працівникам підприємства харчової промисловості окреслено основні вимоги безпеки під час виконання робіт

28 березня 2023

Інспектори відділу безпеки праці проконсультували працівників підприємства харчової промисловості щодо неухильного дотримання вимог охорони праці.

Головною темою обговорення було дотримання вимог безпеки під час виконання робіт, зокрема:

  • з електричним обладнанням із застосуванням засобів індивідуального захисту в  трансформаторних підстанціях та електрощитових;
  • застосування електрифікованого та не електрифікованого інструменту, а також пресового устаткування;
  • виконання робіт на висоті.

Інспектори наголосили, що до виконання зазначених робіт допускаються особи не молодше 18 років, які пройшли медичне обстеження, спеціальне навчання і перевірку знань щодо безпечного виконання робіт та інструктаж з охорони праці на робочому місці.

Акцентували увагу на перевагах офіційного працевлаштування для працівників, а також ризиках використання незадекларованої праці.

Більше про безпеку праці та трудові відносини в умовах війни на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/safe_work.php