Працівникам харчової галузі наголошено на вимогах безпеки праці

26 липня 2023

Технологічні процеси харчових виробництв пов’язані з великими тепло- та волого виділеннями, часто супроводжуються значними рівнями шуму і вібрації. Окремі операції не виключають потрапляння в повітря виробничих приміщень пилу, парів і газів, що чинять шкідливий вплив на організм людини.

З метою запобігання виробничому травматизму фахівець Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці надав технічні рекомендації з охорони праці для робітників одного з переробних підприємств харчової галузі Вінниччини.

Під час заходу робітникам підприємства наголошено, що безпека виробничих процесів забезпечується, передусім додержанням вимог безпеки усіма працівниками та застосування технічно справного обладнання та устаткування. 

Акцентовано, що до роботи допускаються працівники, які пройшли навчання та інструктаж з питань охорони праці.

Інспектор рекомендував особливу увагу приділяти проведенню всіх необхідних інструктажів, організації навчання безпечним методам і прийомам виконання робіт, наданню першої допомоги потерпілим.