Працівникам одного з підприємств харчової галузі Хмельниччини – про неухильне дотримання вимог безпеки праці

11 серпня 2023

Технологічні процеси харчових виробництв пов’язані з великими тепло- та волого виділеннями, часто супроводжуються значними рівнями шуму і вібрації. Окремі операції не виключають потрапляння в повітря виробничих приміщень пилу, парів і газів, що чинять шкідливий вплив на організм людини.

З метою запобігання виробничому травматизму фахівець Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці надав технічні рекомендації з охорони праці для робітників одного з  підприємств харчової промисловості Хмельниччини.

Фахівець наголосив, що безпека виробничих процесів забезпечується, передусім додержанням вимог безпеки усіма працівниками підприємства та застосування технічно справного обладнання та устаткування,  а також, шляхом допуску до роботи працівників, які пройшли навчання та інструктаж з питань охорони праці.

Працівникам  особливу увагу рекомендовано приділяти службі охорони праці підприємства, а саме проведенню всіх необхідних інструктажів, організації навчання безпечним методам і прийомам виконання робіт, наданню першої допомоги потерпілим.

Більше інформації про безпеку праці читайте на інформпорталі Держпраці – https://pratsia.in.ua