Працівникам хмельницького підприємства харчової галузі – про неприпустимість прихованого травматизму
12 Листопада 2025Безпечна праця на підприємствах харчової промисловості та в агропромисловому комплексі має свою специфіку, що пов’язана з особливостями виробництва, обладнання та умов праці. Саме про них, та про можливості запобігли прихованому травматизму розповіла на семінарі з безпеки праці працівникам одного з підприємств харчової галузі Хмельниччини фахівець Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці.
Посадовець детально зупинилася на запровадженні ретельного обліку усіх виробничих травм і захворювань, проведенні регулярних інструктажів з охорони праці та забезпеченні працівників засобами індивідуального й колективного захисту. Акцентувала на проведенні навчання та перевірки знань з охорони праці, порядку проведення попередніх та періодичних медичних оглядів працівників.
Наголосила про важливість впровадження психосоціальної підтримки на робочому місці, що значно впливає на загальний рівень безпеки праці.
Більше про безпеку праці читайте на інформаційному порталі Держпраці – https://pratsia.in.ua/.
