Інформаційний захід з безпеки праці провели на одному з підприємств харчової галузі Вінниччини
12 лютого 2025У харчовій промисловості існує підвищений ризик травматизму, зумовлений частим наближенням працівників до різного обладнання. Саме тому з метою недопущення виникнення виробничого травматизму фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці періодично консультують працівників з різних питань безпеки праці. Нещодавно такий інформаційний захід відбувся на одному з підприємств Вінниччини.
Насамперед інспектор наголосив на необхідності дотримання усіх заходів безпеки, оскільки їх порушення може призвести не тільки до аварійної ситуації, але й завдати шкоди здоров’ю працівників. Окремо було розглянуто вимоги безпеки під час експлуатації машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки, посудин, що працюють під тиском, під час ремонту машин та обладнання, під час експлуатації систем газопостачання, тощо.
Для усіх працівників обов’язково мають бути проведенні інструктажі, навчання та перевірка знань з питань охорони праці.
На виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки має бути дозвіл відповідно до Постанови КМУ №1107 від 26.10.2011.
Окремо обговорили важливість запровадження на виробництві програми психосоціальної підтримки працівників.


