Хмельниччина: як уникнути виробничого травматизму більше дізналися працівники підприємства харчової галузі

30 травня 2025

З метою недопущення випадків прихованого травматизму фахівець Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці  надала технічні консультації на робочому місці з вимог безпеки праці робітникам одного  з підприємств  харчової галузі Хмельниччини.

Під час заходу було наголошено на неухильному дотриманні вимог безпеки праці, зокрема, при  виконанні вантажно-розвантажувальних робіт за допомогою машин і механізмів, використанні технологічного устаткування,  проведенні ремонту машин і обладнання, тощо.

Фахівець зазначила, що  до роботи допускаються  працівники, які пройшли навчання та інструктаж з питань охорони праці, забезпечені  засобами індивідуального захисту та спецодягом.

Крім цього акцентовано на необхідності впровадження політики та програми психосоціальної підтримки на робочому місці для усунення психосоціальних ризиків та збереження ментального здоров’я працівників, що є важливим як у часи війни, так і після неї.

Більше інформації з охорони праці  – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua