Хмельниччина: працівникам підприємства харчової промисловості рекомендували дотримуватися вимог безпеки при експлуатації обладнання

23 грудня 2022

Фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели практичний семінар для інженерно-технічних працівників підприємства харчової промисловості стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання.

Безпосередньо на робочих місцях з працівниками обговорили  питання стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації парових та водогрійних котлів, трубопроводів пари та гарячої води, а також систем газопостачання.

Акцентували на вимогах безпеки під час експлуатації інструментів та пристроїв, виконанні вантажно-розвантажувальних робіт, безпечної експлуатації електроустановок напругою до та понад 1000В.

Інспектори роз’яснили основні аспекти атестації обслуговуючого персоналу, оформлення нарядів-допусків, процедури отримання документів дозвільного характеру в умовах війни.

Особливу увагу приділили алгоритму дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску обладнання у випадках аварійного відключення джерела енергії.

За результатами семінару працівникам  рекомендували здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробництві.

Більше про безпеку праці на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/index.php