Хмельниччина: працівників підприємства харчової промисловості поінформовано про безпеку праці під час технічного обслуговування обладнання

20 вересня 2023

Для сучасного виробництва характерні швидка зміна технологій, оновлення обладнання, впровадження нових процесів і матеріалів, зокрема у харчовій промисловості, що зумовлює ризики травмувань працівників під час виконання робіт.

Задля попередження виробничого травматизму інспектори Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проконсультували працівників одного з підприємств харчової промисловості щодо неухильного дотримання вимог безпеки праці при використанні технологічного устаткування та проведенні ремонту машин і обладнання.

Фахівці наголосили, що безпека виробничих процесів забезпечується, передусім додержанням вимог безпеки усіма працівниками підприємства та застосування технічно справного обладнання та устаткування,  а також, шляхом допуску до роботи працівників, які пройшли навчання та інструктаж з питань охорони праці.

Працівникам особливу увагу  рекомендовано приділяти службі охорони праці підприємства, а саме проведенню всіх необхідних інструктажів, організації навчання безпечним методам, прийомам виконання робіт, наданню першої допомоги потерпілим.

З метою недопущення випадків прихованого травматизму інспектори акцентували на обов’язку роботодавця вчасно повідомляти відповідні органи про нещасний випадок або гостре професійне захворювання.

Більше інформації про безпеку праці читайте на інформпорталі Держпраці – https://pratsia.in.ua