На Хмельниччині працівникам підприємства харчової промисловості роз’яснено вимоги безпеки при технічному обслуговуванні автотранспорту

19 вересня 2023

Інспектор Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проконсультував працівників одного з підприємств харчової промисловості щодо неухильного дотримання вимог безпеки праці, зокрема,  при  перевезенні вантажів та технічного обслуговування автомобільного транспорту.

Фахівець наголосив, що безпека виробничих процесів забезпечується, передусім додержанням вимог безпеки усіма працівниками підприємства та застосування технічно справного обладнання, устаткування,  а також, шляхом допуску до роботи працівників, які пройшли навчання та інструктаж з питань охорони праці.

Акцентував увагу на необхідності дотримання вимог з охорони праці під час експлуатації автотранспортних засобів, проведення та дотримання заходів з профілактики виробничого травматизму, а саме:

  • правил дорожнього руху;
  • дотримання часу відпочинку під час направлення у відрядження;
  • проходження обов’язкового щорічного медичного огляду, а також передрейсового та післярейсового медичного огляду водіями автотранспортних засобів;
  • проведення передрейсових технічних оглядів автотранспортних засобів.

Посадовець зазначив, що технічне обслуговування і ремонт машин необхідно проводити на спеціально відведених для цієї мети дільницях чи робочих постах, які повинні бути оснащені необхідним обладнанням, пристроями, інструментом, приладами, тощо.

Більше про безпеку праці читайте на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/.