Хмельниччина: працівники підприємства харчової промисловості вдосконалили безпечну експлуатацію обладнання під тиском

26 грудня 2022

З метою попередження виробничого травматизму фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці продовжують проводити превентивні заходи із суб’єктами господарювання Хмельниччини.

Цього разу посадовці спільно із соцпартнерами провели практичний тренінг для представників підприємства харчової промисловості щодо дотримання вимог безпеки під час експлуатації обладнання, що працює під тиском.

Під час заходу з працівниками  обговорили стан реалізації та ефективність системи управління охороною праці на підприємстві. Інспектори навели ситуативні приклади виникнення небезпечних факторів під час експлуатації обладнання та дії персоналу для попередження виникнення можливих ризиків.

Акцентували увагу на обов’язковому проведенні технічних оглядів та експертних обстежень котлів, обстежень димових та вентиляційних каналів, наявності експлуатаційної документації, а також призначення відповідальної особи за справний стан та безпечну експлуатацію котлів.

Крім того, посадовці ознайомили працівників з статистикою нещасних випадків у галузі харчової промисловості з виокремленням основних причин їх настання.

Учасники відпрацювали алгоритм дій щодо безпечної зупинки та подальшого пуску, у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, технологічного устаткування.

За результатами тренінгу інспектори рекомендували неухильно додержуватися вимог безпеки під час виконання робіт, а також впроваджувати на підприємстві ризико-орієнтовний підхід до системи управління охороною праці.