Працівникам підприємства харчової промисловості Хмельниччини роз’яснено основні аспекти безпечної експлуатації обладнання

04 січня 2023

Використання на виробництві різного виду обладнання зумовлює ризики травмувань працівників під час виконання робіт, яких можна уникнути шляхом додержання вимог безпеки праці.

Тому, задля попередження виробничого травматизму, інспектори Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели робочу зустріч з працівниками підприємства харчової промисловості стосовно дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання.

З працівниками обговорено  питання щодо дотримання вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації парових та водогрійних котлів, трубопроводів пари та гарячої води, а також системи газопостачання.

Спеціалісти роз’яснили основні аспекти атестації обслуговуючого персоналу, оформлення нарядів-допусків, процедури отримання документів дозвільного характеру в умовах війни.

Особливу увагу приділили алгоритму дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску обладнання у випадках аварійного відключення джерела енергії.

За результатами заходу працівникам  рекомендували здійснювати постійний контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробництві.

Більше про безпеку праці на інформаційному порталі – https://pratsia.in.ua/index.php