У цьому році на Житомирщині Держпраця провела 19 перевірок з питань працевлаштування осіб з інвалідністю

01 грудня 2021

На Житомирщині у 2021 році фахівці Управління Держпраці провели 19 перевірок з питань додержання законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю.

Про це розповів сьогодні, 1 грудня, начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін під час онлайн зустрічі з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю.

«На Житомирщині у 2021 році було проведено 19 перевірок з питань додержання законодавства про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю. За результатами позапланових перевірок винесено 13 приписів, з яких 9 вже виконані роботодавцями, а 4 знаходяться на виконанні. Після наших перевірок 3 суб’єкти господарювання зареєструвалися у Фонді соціального страхування осіб з інвалідністю», – сказав Сергій Сечін.

Також він додав, що існує лише 1 підстава для проведення позапланових заходів – це повідомлення від Житомирського відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю щодо неподання суб’єктами господарювання документів обов’язкової звітності.

Житомирське відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю має 25 територіальних відділень на території області, у які можна звертатися з будь-яких питань.

Довідково. Міжнародний день осіб з інвалідністю в Україні відзначається щорічно 3 грудня відповідно до Указу Президента України від 03 грудня 2015 року № 678/2015 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю».