У Житомирі працівникам закладу громадського харчування розповіли про основні вимоги законодавства з питань безпеки праці

19 січня 2023

Фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели для працівників закладу громадського харчування семінар щодо дотримання вимог законодавства з питань охорони праці.

Посадовці акцентували на тому, що під час укладання трудового договору роботодавець повинен проінформувати працівників під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я.

Усі працюючі згідно із законом підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності.

В обов’язковому порядку працівники мають бути забезпечені спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами.

Відповідно до ЗУ «Про охорону праці» роботодавець забезпечує функціонування системи управління охороною праці.

Більше матеріалів з питань безпеки праці можна знайти на порталі https://pratsia.in.ua.