Вінниччина: на підприємстві харчової галузі проведено моделювання нещасного випадку

30 квітня 2025

Моделювання події виробничого травматизму на підприємстві харчової промисловості – ефективний засіб попередження виникнення нещасних випадків на підприємстві.

На одному з провідних підприємств харчової галузі Вінниччини за сценарієм  стався нещасний випадок. Під час обвалювання м’яса працівник цеху підготовки сировини травмував руку. Учасники моделювання спільно з фахівцем Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці,  обговорили обставини, що призвели до небезпечної ситуації, проаналізували остаточні причини та заходи з попередження виробничого травматизму.

Детально пропрацьовано виникнення ризиків на робочих місцях під час експлуатації  механізмів, устаткування та обладнання підвищеної небезпеки у виробничих цехах підприємства,  Підкреслено на обов’язковості повного дотримання вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки та безпеки праці. Рекомендовано проведення  інструктажу з питань охорони праці персоналу, котрий виконує такі роботи

Крім цього посадовець акцентував на важливості уміння надання домедичної допомоги у разі виникнення потреби, нагадав алгоритми дій персоналу при настанні небезпечних ситуацій на виробництві.

Актуальна інформація як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua