У листопаді до Управління Держпраці надійшло 11 звернень щодо незаконного відсторонення невакцинованих працівників від роботи

30 листопада 2021

З початку листопада до Управління Держпраці у Житомирській області надійшло 11 звернень від працівників державних установ та освітніх закладів, яких відсторонили від виконання службових обов’язків через відсутність щеплення від COVID-19. По всіх зверненнях надано роз’яснення.

Про це  розповів сьогодні, 30 листопада, начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін.

«Звернення від відсторонених працівників продовжують надходити. У відповідях ми надаємо роз’яснення щодо процедурної складової. Відсторонення має відбуватися наступним чином – до початку дії наказу МОЗ керівник організації або установи попереджає, а потім ознайомлює із наказом про відсторонення. Якщо працівник не погоджується підписати цей наказ, складається комісійний акт про відмову», – розповів Сергій Сечін.

Також він додав, що якщо керівник не відсторонює таких людей від роботи, то він підлягає адміністративному стягненню, а саме: штрафу до ста сімдесяти тисяч гривень.

Заробітна плата за відстороненими працівниками не зберігається. Строк відсторонення триватиме до усунення причин, що його зумовили.

Крім цього, у Міністерстві охорони здоров’я розширили перелік професій, працівники яких підлягають обов’язковому відстороненню від роботи у разі відмови або ухиленню від вакцинації проти COVID-19.

Нагадаємо, що роботодавець може взяти на роботу працівника на місце тимчасово відстороненого працівника.