Житомирщина: під час навчання інспектори розглянули порядок одержання документів дозвільного характеру в електронному вигляді

24 січня 2023

У Житомирі з інспекторами відділу з питань безпеки праці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці проведено навчання, під час якого, роз’яснено особливості одержання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки в електронному вигляді.

Навчання проводили фахівці відділу надання адміністративних послуг Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Тепер під час превентивних заходів інспектори інформують керівників підприємств що отримати вищезазначену адміністративну послугу можна онлайн – через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

Для отримання дозволу достатньо заповнити онлайн-заяву, до якої додати електронний висновок експертизи.

Окрім видачі дозволу онлайн доступні також анулювання, переоформлення та продовження строку дії дозволів, які було отримано в електронній формі.

Крім цього, з 1 січня 2023 року всі видані дозволи підписуються виключно електронними цифровими підписами керівників територіальних органів Держпраці та містять QR-коди з посиланням на виданий дозвіл.

Суб’єкт господарювання, якому видано дозвіл, зможе з легкістю перевірити достовірність накладеного підпису та отримати актуальну інформацію про виданий дозвіл – відсканувавши QR-код.

Важливо! Послуги анулювання, переоформлення та продовження строку дії раніше отриманих дозволів у паперовому вигляді потребують подання оригіналу дозволу та здійснюються через ЦНАП.